Λογότυπο Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα

Πρώτη Πανελλαδική Έρευνα για το Σχολικό Κλίμα

Ηλιοπούλου, Χ., Νικολακάκης, Ν., Διακουμάκου, Φ., Γραμμενίδης, Κ.
Έκδοση: Μάιος 2018. Διάβασε το πλήρες βιβλίο εδώ.
Περιεχόμενα | Προηγούμενη Σελίδα | Επόμενη Σελίδα

 

1. Λίγα λόγια για την Colour Youth

 

Η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας είναι μια εθελοντική οργάνωση νέων που ιδρύθηκε το 2011 και έλαβε το 2012 τη νομική μορφή του Σωματείου.

Πλέον, αριθμεί πάνω από 80 μέλη, απασχολεί 2 υπαλλήλους και παρέχει, ενδεικτικά, τις παρακάτω υπηρεσίες:

 • Εβδομαδιαίες ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης γύρω από θέματα της Lesbian, Gay, Bisexual, Trans, Queer, Intersex κλπ. (LGBTQI+) κοινότητας1
 • Καταγραφές περιστατικών βίας και διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την
 • ταυτότητα/έκφραση φύλου
 • Νομική και Ψυχοκοινωνική υποστήριξη θυμάτων ομοφοβικής/ τρανσφοβικής/ αμφιφοβικής βίας και
 • διακρίσεων
 • Ατομικές συνεδρίες με ψυχολόγο
 • Ομάδες ενδυνάμωσης σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου με εποπτεία ψυχολόγων
 • Βιωματική Ομάδα Υποστήριξης LBTQI+ Γυναικών
 • Υποστήριξη LGBTQI+ αιτούντων ασύλου

Κάποιοι από τους βασικούς στόχους της Colour Youth είναι:

 1. Η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την αλληλεπίδραση και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ της ομοφυλόφιλης (gay), λεσβιακής (lesbian), αμφιφυλόφιλης (bisexual), τρανς (transgender), ίντερσεξ (intersex) και κουήρ (queer) νεολαίας και των υποστηρικτών της, με σκοπό την προσωπική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των μελών της, καθώς και την αποδοχή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, της ταυτότητας και έκφρασης φύλου τους και των χαρακτηριστικών φύλου τους.
 2. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για θέματα που αφορούν την LGBTQΙ+ νεολαία (ισότητα, καταπολέμηση διακρίσεων, ψυχική και σεξουαλική υγεία, κλπ.).
 3. Η καταπολέμηση των διακρίσεων με βάση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό,την ταυτότητα και έκφραση φύλου και τα χαρακτηριστικά φύλου στην εκπαίδευση, στο χώρο εργασίας, στην οικογένεια και γενικότερα στην κοινωνία.
 4. Η ανάδειξη και καταπολέμηση της θεσμικής ομοφοβίας και τρανσφοβίας και προσπάθεια για βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου.
 5. Η στήριξη και αλληλοβοήθεια των νέων που αντιμετωπίζουν βία και διακρίσεις και είναι ή υπήρξαν οι ίδιες/ίδιοι θύματα ομοφοβικών, τρανσφοβικών, και σεξιστικών επιθέσεων ή συμπεριφορών.

Η Colour Youth οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο η ομοφοβία, η αμφιφοβία και η τρανσφοβία θα έχουν εξαλειφθεί. Μια κοινωνία στην οποία δεν υπάρχουν διακρίσεις με βάση την σεξουαλικότητα, την ταυτότητα και έκφραση φύλου.

Αποστολή μας είναι να αναδείξουμε τα ζητήματα που απασχολούν έντονα την LGBTQI+ νεολαία της Αθήνας και να τοποθετήσουμε με θάρρος τα πρόσωπα μας στον κοινωνικό και πολιτικό καμβά που μας περιβάλλει.

1. [Για την επεξήγηση των όρων βλ. Παράρτημα]