Πες το σ’ εμάς!

… είναι το Έργο που υλοποιείται από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, με στόχο την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής, τρανσφοβικής βίας και διακρίσεων, την αντιμετώπιση των συνεπειών τους, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. 

Όταν σε προσβάλλουν επειδή κρατιέστε χέρι χέρι στο δρόμο, όταν απειλείσαι λόγω της εμφάνισής σου, όταν φοβάσαι να δείξεις αυτό που πραγματικά είσαι … Πες το σ’ εμάς!

Κάνε την εμπειρία σου να μετρήσει ενάντια στην ομοφοβία, την αμφιφοβία και την τρανσφοβία.

Γιατί να το πεις;

Μιλώντας για το συμβάν μπορείς να λάβεις κατάλληλη υποστήριξη και να συμβάλεις στην καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Επικοινωνία

Θέλεις να αναφέρεις ένα περιστατικό ομοφοβικής τρανσφοβικής βίας ή διάκρισης; Θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για το έργο; Μη διστάζεις, επικοινώνησε σήμερα μαζί μας!

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία.
Χρηματοδότης 2014-2015:

Οι εκδόσεις μας

Πρακτικά θέματα για φοιτητές νομικής

Σεξουαλικός Προσανατολισμός – Ταυτότητα Φύλου: Δικαιώματα & Δυνατότητες Έννομης Προστασίας

Η έκδοση αυτή απευθύνεται κυρίως – αλλά όχι μόνο – σε φοιτητές/φοιτήτριες της Νομικής Επιστήμης οι οποίοι-ες επιθυμούν ν’ αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να εμπλουτίσουν ήδη υπάρχουσες, αναφορικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά (και) τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Όθωνας Ψάλτογλου, δικηγόρος, επιστημονικός συνεργάτης της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.

Οι απόψεις που διατυπώνονται στην έκδοση αυτή είναι του συγγραφέα και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις του εκδότη ή του χρηματοδότη του Έργου (Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία).

Ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες αντίδρασης σε περιστατικά βίας/διάκρισης

Ενημερωτικό φυλλάδιο με βασικές κατευθυντήριες οδηγίες ενδεδειγμένης αντίδρασης σε περιστατικά βίας ή διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η έκδοση αυτή αφορά όχι μόνο ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους που υφίστανται βία ή διάκριση αλλά και αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Επίσης, σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται στοιχεία επικοινωνίας αρμόδιων φορέων για την καταγγελία τέτοιων περιστατικών ή/και τη λήψη υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Οι απόψεις που διατυπώνονται στο παρόν κείμενο δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις του χρηματοδότη της έκδοσης (Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία).

Η Έκθεση του Έργου

Ομοφοβική, τρανσφοβική βία και διακρίσεις στην Ελλάδα: Έκθεση αποτελεσμάτων Έργου «Πες το σ’ εμάς». 01/04/2014 – 30/11/2015.

Η Έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα για τη βία και τις διακρίσεις στην Ελλάδα – λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού – τα οποία συλλέχθηκαν κατά την υλοποίηση του Έργου «Πες το σ’ εμάς», από την 1η Απριλίου 2014 έως και την 30η Νοεμβρίου 2015.

Χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Έργου, είναι η δυνατότητα καταγραφής τόσο περιστατικών βίας όσο και περιστατικών διακρίσεων, η δυνατότητα καταγραφής αυτών των περιστατικών από τα ίδια τα θύματα ή από αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και η δυνατότητα καταγραφής περιστατικών ανεξαρτήτως ηλικίας του/των θύματος-ων και χρονολογίας του περιστατικού.

Την επεξεργασία των δεδομένων, τη σύνταξη και την επιμέλεια της Έκθεσης, ανέλαβε ο κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, κοινωνιολόγος, υπ. διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος του Έργου «Πες το σ’ εμάς».

H συγκεκριμένη έκδοση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Η Έκθεση διατίθεται δωρεάν και αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Έργου.

Ο Οδηγός του Έργου

“ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ένας Οδηγός για επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.”

Ένας Οδηγός για επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, με εισαγωγή και επιμέλεια του κ. Θανάση Θεοφιλόπουλου, κοινωνιολόγου, υπ. διδάκτορα Παντείου Πανεπιστημίου και Υπεύθυου του Έργου. Συμμετέχουν με κείμενα τους οι κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος και η κ. Εύα Σπίνου, Ψυχολόγος του Έργου.

Σκοπός του είναι η έγκυρη πληροφόρηση και καθοδήγηση των ανθρώπων που βίωσαν, βιώνουν ή φοβούνται ότι θα βιώσουν βία ή διάκριση – λόγω της ταυτότητας/έκφρασης φύλου τους ή/και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού – αλλά και όλων των επαγγελματιών κοινωνικών φορέων/υπηρεσιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Οι απόψεις που διατυπώνονται στο παρόν κείμενο είναι των συγγραφέων και του επιμελητή και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις του εκδότη ή του χρηματοδότη της έκδοσης (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του ΕΟΧ).

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται στην Οργάνωση για αντίτυπα.

Ειδική Έκδοση

“Η νομική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: καταπολεμώντας τις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη ρητορική μίσους”.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Νίκος Χαμτζούδης, δικηγόρος Αρείου Πάγου, υπ. διδάκτορας και νομικός σύμβουλος Έργου «Πες το σ’ εμάς». Τον πρόλογο, την εισαγωγή και την επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε ο κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, κοινωνιολόγος, υπ. διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος του Έργου «Πες το σ’ εμάς».

H συγκεκριμένη έκδοση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Οι απόψεις που διατυπώνονται στην έκδοση αυτή είναι του συγγραφέα και του επιμελητή και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις του εκδότη.

Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται στην Οργάνωση για αντίτυπα.

Χορηγοί Επικοινωνίας: