Για τον Ζακ / την Zackie Oh

Υλικό σχετικά με την Δίκη

Εδώ συγκεντρώνουμε όλο το υλικό που θεωρούμε κρίσιμο για την δίκη των δολοφόνων του Ζακ της Zackie Oh. Μπορείτε να ανατρέξετε στα κυριότερα σημεία και να ενημερώνεστε για την πορεία της δίκης.

Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών

Οι Σπυρίδων Δημόπουλος (κοσμηματοπώλης) και Αθανάσιος Χορταριάς (μεσίτης) κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία 5 προς 2 και καταδικάστηκαν έκαστος σε 10 χρόνια κάθειρξης για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Ο κ. Δημόπουλος θα εκτίσει την ποινή του με κατ’ οίκον κράτηση λόγω ηλικίας.

Οι Ρουσάκος, Σεφέρης, Τσομπάνης, Αλεξανδρής (αστυνομικοί) κρίθηκαν αθώοι κατά πλειοψηφία 4 προς 3 (μειοψήφισε η πρόεδρος και δύο ένορκοι) και απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

 

Ανακοινώσεις σχετικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών:

Μήνυμα της μητέρας του Ζακ μετά την απόφαση

Δελτίο Τύπου ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικοτήτων για την απόφαση

Ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας για την απόφαση

 

Αίτηση για ακύρωση της αθωωτικής απόφασης των αστυνομικών:

Αίτηση από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για άσκηση έφεσης στην αθώωση των αστυνομικών

Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Aναφορές δικασίμων και Κείμενα ροής από το ZackieOh Justice Watch 

Το ZackieOh Justice Watch παρακολουθεί και καταγράφει κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου. Την ώρα των συνεδριάσεων μεταδίδει ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter / Facebook) τα τεκταινόμενα στην δικαστική αίθουσα. Στο τέλος κάθε συνεδρίαση αναρτά αναφορά για την δικάσιμο με τα κυριότερα σημεία της και το κείμενο ροής με το σύνολο της καταγραφής. Αξίζει να διαβάσετε τις αναφορές και να ανατρέξετε στα αντίστοιχα κείμενα ροής αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για κάποια σημεία.

Παραθέτουμε τις αναφορές όλων των δικασίμων μέχρι σήμερα:

 
Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Ανοιχτές επιστολές της οικογένειας του Ζακ

Η οικογένεια του Ζακ είναι παρούσα σε όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, παρακολουθεί στενά την διαδικασία και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει αποφασίσει να τοποθετηθεί δημόσια με τις παρακάτω επιστολές:

17/12/2021 – Επιστολή που κατατέθηκε στη δίκη και απαντά στις προσβολές που δέχθηκε η οικογένεια εντός δικαστικής αίθουσας από συνηγόρους υπεράσπισης περί οικονομικού κινήτρου και αναζήτηση αποζημιώσεων

20/2/2022 – Ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την εύρεση του μάρτυρα με το κίτρινο μπλουζάκι και την στάση της αστυνομίας

3/5/2022 – Μήνυμα της μητέρας του Ζακ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Η Δίκη της Γλάδστωνος

Η Δίκη της Γλάδστωνος είναι σειρά διαδικτυακών εκπομπών από το OmniaTV που, χάρη στο ZackieOh Justice Watch, παρακολουθεί τη δίκη και ενημερώνει για την εξέλιξη της διαδικασίας με αναλύσεις, στοιχεία και συνεντεύξεις.

Ενημερωτική εκδήλωση: Η Δίκη της Γλάδστωνος – 12/2/2022

Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Podcasts For Zackie – δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη

Το Συντονιστικό For Zackie – δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη καταγράφει συνοπτικά σε podcasts τη ροή της κάθε δικασίμου, αντλώντας υλικό από το ZackieOh Justice Watch.

Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Επιπλέον υλικό από διάφορες πηγές

Εξώφυλλο βιβλίου αποτελεσμάτων Σχολικό Κλίμα

Justice for Zak – Fundraising campaign

Βοηθήσετε στην οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη των διαδικαστικών και λοιπών εξόδων που απαιτούνται για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ και της δικαίωσης της μνήμης του. Η συγκεκριμένη διαδικασία συνδέεται ευθέως με την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου.