Βιβλιοθήκη

Καλώς ήρθες στη Βιβλιοθήκη μας!

Εδώ μπορείς να βρεις προηγούμενες εκδόσεις της Colour Youth. Είτε ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα, είτε κάνεις εργασία και ψάχνεις βιβλιογραφία, είσαι σίγουρα στο σωστό μέρος!

Πρώτη Πανελλαδική Έρευνα για το Σχολικό Κλίμα

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της Πρώτης Πανελλαδικής Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα, όπως το αντιλαμβάνονται οι ΛΟΑΤΚ μαθητές και μαθήτριες.

Δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν περίπου 2000 μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΤΚ μαθητών και μαθητριών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σεξουαλικός Προσανατολισμός – Ταυτότητα Φύλου: Δικαιώματα & Δυνατότητες Έννομης Προστασίας. Πρακτικά Θέματα για φοιτητές νομικής.

Η έκδοση αυτή απευθύνεται κυρίως – αλλά όχι μόνο – σε φοιτητές/φοιτήτριες της Νομικής Επιστήμης οι οποίοι-ες επιθυμούν ν’ αποκτήσουν νέες γνώσεις ή να εμπλουτίσουν ήδη υπάρχουσες, αναφορικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο που αφορά (και) τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Όθωνας Ψάλτογλου, δικηγόρος, επιστημονικός συνεργάτης της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.

Ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες αντίδρασης σε περιστατικά βίας/διάκρισης

Στο ενημερωτικό φυλλάδιο θα βρείτε βασικές κατευθυντήριες οδηγίες ενδεδειγμένης αντίδρασης σε περιστατικά βίας ή διάκρισης λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η έκδοση αυτή αφορά όχι μόνο ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους που υφίστανται βία ή διάκριση αλλά και αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων περιστατικών. Επίσης, σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνονται στοιχεία επικοινωνίας αρμόδιων φορέων για την καταγγελία τέτοιων περιστατικών ή/και τη λήψη υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Η νομική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: καταπολεμώντας τις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη ρητορική μίσους

Το βιβλίο εκδόθηκε το 2015 με σκοπό την αναλυτική παρουσίαση του εθνικού και διεθνούς νομικού πλαισίου προστασίας για το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο νομικός σύμβουλος Έργου «Πες το σ’ εμάς», δικηγόρος Αρείου Πάγου και υπ. διδάκτορας, Νίκος Χαμτζούδης. Τον πρόλογο, την εισαγωγή και την επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε ο  Υπέυθυνος του Έργου, κοινωνιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας, Θανάσης Θεοφιλόπουλος.

Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Ελλάδα. Ένας Οδηγός για επαγγελματίες αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη

Ο Οδηγός εκδόθηκε το 2015 και σκοπός του είναι η έγκυρη πληροφόρηση και καθοδήγηση των ανθρώπων που βίωσαν, βιώνουν ή φοβούνται ότι θα βιώσουν βία ή διάκριση – λόγω της ταυτότητας/έκφρασης φύλου τους ή/και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού – αλλά και όλων των επαγγελματιών κοινωνικών φορέων/υπηρεσιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Συγγραφείς του Οδηγού είναι ο Υπέυθυνος του Έργου, κοινωνιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας, Θανάσης Θεοφιλόπουλος, και η ψυχολόγος του Έργου, Εύα Σπίνου.

Ομοφοβική, τρανσφοβική βία και διακρίσεις στην Ελλάδα: Έκθεση αποτελεσμάτων Έργου «Πες το σ’ εμάς» 01/04/2014 – 30/11/2015

Η τελική έκθεση του έργου “Πες το Σ’εμάς” για τον πρώτο κύκλο λειτουργίας του κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2015 με σκοπό να παρουσιάσει συγκεντρωτικά και αναλυτικά τα αποτελέσματα του.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται και οι επίσημες θέσεις και διεκδικήσεις της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας.

Συγγραφέας της έκδοσης είναι ο Υπέυθυνος του Έργου, κοινωνιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας, Θανάσης Θεοφιλόπουλος.