Λογότυπο Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα

Πρώτη Πανελλαδική Έρευνα για το Σχολικό Κλίμα

Ηλιοπούλου, Χ., Νικολακάκης, Ν., Διακουμάκου, Φ., Γραμμενίδης, Κ.
Έκδοση: Μάιος 2018. Διάβασε το πλήρες βιβλίο εδώ.
Περιεχόμενα | Επόμενη Σελίδα

 

Ευχαριστίες

 

Η Αμερικανική οργάνωση GLSEN μας χορήγησε την άδεια χρήσης του ερωτηματολογίου της και παρείχε στην Ερευνητική μας Ομάδα πολύτιμη τεχνογνωσία σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και υλοποίησης της ΕΣΚ. Συγκεκριμένα, η Noreen Giga (PhD), εκπρόσωπος του τμήματος έρευνας της GLSEN, συνέβαλλε καταλυτικά στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας του ερωτηματολογίου και τη δημιουργία της προωθητικής καμπάνιας της ΕΣΚ με την επίσκεψή της στα γραφεία μας. Η συμβουλευτική της, η καθοδήγηση, αλλά κυρίως η ενθάρρυνση και ο ενθουσιασμός της για το έργο υπήρξαν σημαντικά κίνητρα για την επιστημονική μας ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος. Την επίσκεψη και διαμονή της Dr. Giga στη χώρα μας υποστήριξε και χρηματοδότησε η Αμερικάνικη Πρεσβεία. Ευχαριστούμε θερμά το Mike Snyder, Πολιτιστικό Ακόλουθο (Cultural Attaché) της Πρεσβείας καθώς επίσης και την Ευγενία Διατσίγκου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Παναγιώτη Κορδούτη, Πρόεδρο του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Καθηγητή της Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων για τη συνδρομή του στη διαδικασία μετάφρασης και επιμέλειας του ερωτηματολογίου της έρευνας, το χρόνο και την καθοδήγησή του.

Η Νάνσυ Παπαθανασίου (PhD), διδάσκουσα του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Κλινική Ψυχολόγος, μας παρείχε την απαραίτητη τεχνογνωσία και συμβουλευτική για τη στατιστική επεξεργασία, την επιμέλεια, και την ερμηνεία των αποτελεσμάτων της ΕΣΚ. Η εμπειρία και η πολύχρονη επιστημονική της ενασχόληση με θέματα φύλου και σεξουαλικότητας γενικότερα αλλά και τις LGBTQI+ ταυτότητες ειδικότερα, ενίσχυσε καθοριστικά την Επιστημονική Ομάδα της Έρευνας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Πέτρο Σαπουντζάκη, συντονιστή της ομάδας Πολύχρωμο Σχολείο για την απλόχερη παροχή της εμπειρίας του με τη σχολική κοινότητα και τη συμβολή του στη διαδικασία προσαρμογής του ερωτηματολογίου στα ελληνικά δεδομένα.

Ο Νικόλαος Μαλανδράκης, μέλος και πρώην Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Colour Youth επιμελήθηκε την παρουσία της ΕΣΚ στα Κοινωνικά Δίκτυα, ενώ έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην υλοποίηση της προωθητικής καμπάνιας της ΕΣΚ.

Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο Χαρώνη, εμπνευστή της Έρευνας και τον Κίμωνα Παναγιωτόπουλο, μέλος της Colour Youth, για την πίστη και την επιμονή του να αναλάβουμε την υλοποίησή του έργου, καθώς και το Θανάση Θεοφιλόπουλο και τα μέλη της Colour Youth που μελέτησαν το κείμενο, έκαναν προτάσεις και παρατηρήσεις και πρότειναν διορθώσεις καθ’όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριες που αφιέρωσαν το χρόνο τους στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και μας εμπιστεύτηκαν τις εμπειρίες τους. Χωρίς όλα αυτά τα παιδιά η ΕΣΚ θα ήταν μια ακόμα καλή ιδέα.