Λεπτομέριες Σαββατιάτικης Συνάντησης:
Τοποθεσία: Colour Youth (Σαχτούρη 3, Ψυρρή)
Ώρα: 6:30 – 9 μ.μ.

Η Colour Youth ετοιμάζει κάτι μεγάλο για τον κύκλο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για Intersex ζητήματα που ξεκινά το επόμενο Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου! Μείνετε συντονισμέν@ για ανακοινώσεις!

Μέχρι τότε, ας κάνουμε ένα καλλιτεχνικό διάλειμμα αυτό το Σάββατο: ελάτε να μιλήσουμε για Slam Ποίηση!

Τι είναι η Slam Ποίηση;

Πρόκειται για ένα μίγμα υποκριτικής-απαγγελίας, μια μορφή performance κατά την οποία τα άτομα ανεβαίνουν στην σκηνή και παρουσιάζουν παραστατικά ένα κομμάτι ποίησης που έχουν γράψει τα ίδια. Κύρια χαρακτηρηστικά είναι πως τα events συνήθως έχουν τη μορφή διαγωνισμού, και τα κομμάτια έχουν βιωματικό χαρακτήρα, αναφέρονται σε κάποια δυσκολία, αγώνα, η μορφή καταπίεσης που έχει υποστεί το άτομο, και έχουν σκοπό να ταρακουνήσουν, να ευαισθητοποιήσουν, και να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα. Η Slam Ποίηση έχει χρησιμοποιηθεί συχνά ως εργαλείο πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής.

Αυτά και άλλα σχετικά με την ιστορία και τη φύση της Slam Ποίησης θα συζητηθούν. Θα προβληθούν video-δείγματα LGBT Slam Poetry, και θα ακολουθήσει συζήτηση πάνω στο καθένα από αυτά.

Μετά το event θα αναρτηθεί λίστα με τα ποιήματα που προβλήθηκαν. Αν υπάρχει κάποιο αγαπημένο σου ποιήμα που θες να συζητήσουμε, στείλε το στο event μας!

Και μην ξεχνάς! Μείνε συντονισμέν@ για ανακοινώσεις!