Αθήνα, 21.1.2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εκπροσώπων LGBTQI οργανώσεων με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και με εκπροσώπους της Rainbow Rose

Με το παρόν δελτίο τύπου, οι συνυπογράφουσες LGBTQI οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, ενημερώνουν σχετικά με συνάντηση εκπροσώπων των οργανώσεων με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και εκπροσώπους της Rainbow Rose με την ευκαιρία επίσκεψής τους στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των LGBTI οργανώσεων, με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Γεννηματά, τους κυρίους Γιώργο Καμίνη, Θεόδωρο Μαργαρίτη, Βασίλη Χρονόπουλο και κυρία Ζέφη Δημαδάμα, καθώς και εκπροσώπους της Rainbow Rose, που αποτελεί το LGBTI δίκτυο των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη, με την ευκαιρία επίσκεψής τους στην Ελλάδα.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των LGBTI οργανώσεων έθεσαν στην Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με τις θέσεις του κόμματος σε κάποια απ’ τα κυριότερα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων των LGBTI ανθρώπων, όπως: α) την επέκταση του γάμου ομοφύλων και της παιδοθεσίας, β) των αναγκαίων τροποποιήσεων στη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ώστε να ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πρώτιστη την εξωδικαστική διαδικασία, γ) την αναγκαιότητα της τροποποίησης της παρ. 2 του Άρθρου 5 του Συντάγματος, δεδομένης της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης και δ) την αναγκαιότητα της τροποποίησης του αντιρατσιστικού νόμου, ώστε το πλαίσιό του να μην είναι περιοριστικό και να είναι αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής ρητορικής μίσους.

Σε όλα τα παραπάνω, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κυρία Γεννηματά δεν έδωσε απαντήσεις, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον νέα συνάντηση, εστιασμένη στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα LGBTI πρόσωπα, ενώ ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους της Rainbow Rose.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)

Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο