Οι οργανώσεις Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Πολύχρωμο Σχολείο καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ συλλογικότητες σε κοινή δράση δρόμου την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 18:30 στην πλατεία στο Γκάζι.

Με αφορμή μια σειρά φασιστικών προκλήσεων και σεξιστικών επιθέσεων, με πιο πρόσφατη αυτή στο Γκάζι, όπου λεσβία δέχτηκε λεκτική επίθεση και τραμπουκισμό από 3 άτομα που στη συνέχεια κάλεσαν “τους φίλους τους”, κάνουμε μια προσπάθεια, ώστε να δοθεί απάντηση στα κρούσματα σεξιστικής βίας μιας ολόκληρης προηγούμενης περιόδου, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο ενάντια σε τέτοια φαινόμενα αλλά και να συμβάλουμε σε μια κατεύθυνση αντιρατσιστική και αντιφασιστική που μπορεί να συνδέεται με γενικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουμε.

Δε θέλουμε το Γκάζι, όπου λειτουργούν πολλά LGBT-friendly μαγαζιά να γίνει στέκι και στόχος για τους φασίστες. Θέλουμε να κυκλοφορούμε ξέγνοιαστα και πιστεύουμε ότι σε αυτό μπορούμε να έχουμε στο πλευρό μας την αντιφασιστική πλειοψηφία του κόσμου.

Ημέρα: Παρασκευή 12/5
Ώρα: 18:30 μ.μ. – 21:30 μ.μ.
Μέρος: Γκάζι