Αφού ολοκληρώθηκε ο θεματικός κύκλος σχετικά με τα Intersex άτομα, το Σάββατο 4 Μαρτίου εγκαινιάζουμε τον επόμενο θεματικό κύκλο Σαββατιάτικων Συναντήσεων, με θέμα την ιστορία του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ κινήματος!

Στην πρώτη μας συνάντηση, το Σάββατο 4/3, εστιάζουμε στα πρώτα χρόνια παρουσίας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στη δημόσια σφαίρα μέσα από τα πρώτα κείμενα, τις πρώτες κινητοποιήσεις, και τους πρωταγωνιστές.

Τι σήμαινε για ένα άτομο να βλέπει για πρώτη φορά ανοιχτά ομοφυλόφιλα άτομα στο δημόσιο λόγο;

Ποια γεγονότα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στιγμάτισαν και έδωσαν έναυσμα για το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα;

Πώς ζήσανε τα ΛΟΑΤ άτομα τα πρώτα χρόνια μετά τη Χούντα και πώς οργανωθήκαν;

Πώς οδηγηθήκαμε στο σημερινό ΛΟΑΤΚΙ κίνημα, και στις συλλογικότητες που το αποτελούν;;

Ξεφεύγοντας από τα κατεστημένα της απλής ανάγνωσης της ιστορίας, σε όλες τις συναντήσεις του κύκλου αυτού θα βρίσκονται παρόντα άτομα με ενεργή συμβολή στα διάφορα στάδια του κινήματος. Μαζί μας σε αυτή τη συνάντηση θα βρίσκεται ο Νίκος Μυλωνάς, ΛΟΑΤ ακτιβιστής, ο οποίος θα μοιραστεί μαζί μας την προσωπική του εμπειρία από την πρώτη εκείνη εποχή του κινήματος.

Ο θεματικός κύκλος θα συνεχιστεί στις Σαββατιάτικες Συναντήσεις όλου του Μαρτίου. Μείνετε συντονισμένα στις σελίδες μας (ιστοσελίδα, Facebook, twitter) σχετικά με το περιεχόμενο τους, αλλά και τους καλεσμένους που θα έχουμε μαζί μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Νίκο Μυλωνά που δέχτηκε την πρόσκλησή μας!