Σου αρέσει να φέρνεις τις δικές σου σκέψεις, ιδέες και όνειρα στο χαρτί και να τις μοιράζεσαι με άλλους; Δεν έχεις αρκετά λεφτά γι’αυτό και θεωρείς ότι τα πράγματα που έχεις να προσθέσεις λείπουν από τις εφημερίδες και τα περιοδικά; Θεωρείς ότι η συμμετοχή στα μέσα και στον τύπο θα έπρεπε να είναι δυνατή για όλους; Τότε κάν’το μόνο σου!

Τα zines δίνουν εύκολη και προσβάσιμη μορφή σ’αυτό. Το workshop θα αποτελείται από μια μικρή εισαγωγή στο πλαίσιο της zine κουλτούρας και από ένα τεχνικό και πρακτικό κομμάτι για την κατασκευή των zines.

Εκτός από μια μικρή εισαγωγή στην ιστορία του μέσου του zine και στο πολιτικό του background (fan-zines, punk, diy, rrriot girl, queer…), το workshop θα δείξει κάποιες μεθόδους και τεχνικές σχετικά με το πώς μπορείς να παράξεις και να σχεδιάσεις. Μετά θα μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου mini-zine. Διαφορετικά υλικά εργασίας θα παρέχονται.

Θα εκτιμηθεί αν μπορείς να φέρεις κάποιες απ’τις ιδέες και τις σκέψεις σου σχετικά με το για ποιο πράγμα θα ήθελες να φτιάξεις το zine!

Το workshop θα πραγματοποιηθεί από μέλος του biblio>media:take! – infoladen.kukuma.org (στα αγγλικά) και από μέλη της Colour Youth (που θα βοηθήσουν, εκτός από τη διεξαγωγή του workshop, και με τα ελληνικά). Δεν απαιτείται εγγραφή για το workshop.

Λεπτομέρειες Συνάντησης:
Παρασκευή 16/12, 6-9 μ.μ.
στον χώρο της Colour Youth (Σαχτούρη 3, Θησείο)