2016-09-19-sinantisi-stin-iarv-1

Στις 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας με τον νέο Τμηματάρχη της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), κ. Μιχάλη Λώλη. Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Colour Youth, συμμετείχαν οι κ. Φίλιππος Παγάνης, Πρόεδρος της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, Υπεύθυνος Έργου «Πες το σ’ εμάς» και κ. Κωνσταντίνος Παντικίου, καταγραφέας περιστατικών βίας και διακρίσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Τμηματάρχης, κ. Μιχάλης Λώλης, ενημερώθηκε για την υλοποίηση του Έργου «Πες το σ’ εμάς» και για τη δυνατότητα δωρεάν νομικής ή/και ψυχολογικής υποστήριξης ανθρώπων που δέχτηκαν βία ή διάκριση – λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού – από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα όπως: η ανάγκη ενθάρρυνσης των θυμάτων περιστατικών βίας ή διάκρισης να καταγγείλουν τα περιστατικά στις αρμόδιες Αρχές, με σκοπό την απονομή δικαιοσύνης και την καλύτερη ανάδειξη του φαινομένου, η ανάγκη συνεχούς εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας – σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών – αναφορικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ορθή διαχείριση περιστατικών βίας και διακρίσεων, η αντιμετώπιση των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και η ενίσχυση της συνεργασίας των μελών του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας – μέλος του οποίου αποτελεί και η Colour Youth – με την Ελληνική Αστυνομία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Διαφάνηκε η ισχυρή θέληση της νέας ηγεσίας της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΓΑΔΑ, για συνέχιση αλλά και ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας και της Colour Youth – αλλά και όλων των μελών του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας – με κεντρικό στόχο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατ’ επέκταση την προστασία της κοινωνικής ειρήνης, συνοχής και ασφάλειας”.