Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κ. Nils Muižnieks, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπεύθυνο Θεσμικών Διεκδικήσεων της Colour Youth, κ. Γιώργο Κουρόγιωργα.

Στόχος της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται με τον ρατσιστικό και ομοφοβικό εξτρεμισμό και η διαπίστωση των επιπτώσεων των μέτρων λιτότητας στην απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του τον ενημερώσαμε για τα περιστατικά βίας και διακρίσεων εις βάρος LGBTQ ατόμων που καταγράφουμε μέσω του Έργου «Πες το Σ’ εμάς» και για την ανάγκη κατάλληλης εκπαίδευσης της αστυνομίας και των δικαστικών/εισαγγελικών αρχών με σκοπό την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων.

Παράλληλα, μιλήσαμε για τις τελευταίες νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν στα δικαιώματα των LGBTQ ατόμων και για τις δράσεις που μπορεί να γίνουν προκειμένου κάθε ευνοϊκή νομοθετική εξέλιξη να έχει πραγματικό αντίκρισμα και στην κοινωνία.