Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας – στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς»[1] – ανακοινώνει τη δωρεάν διάθεση της νέας της έκδοσης, υπό τον τίτλο Η νομική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: καταπολεμώντας τις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη ρητορική μίσους.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Έργου «Πες το σ’ εμάς» είναι::

  • η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων, λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού, από θύματα αλλά και αυτόπτες μάρτυρες των περιστατικών αυτών
  • η δωρεάν παροχή ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης προς τα θύματα των περιστατικών ή/και των διακρίσεων αυτών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες
  • η εκπαίδευση μελών, επαγγελματικών στελεχών ή/και εθελοντών Οργανώσεων υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών
  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Νίκος Χαμτζούδης, δικηγόρος Αρείου Πάγου, υπ. διδάκτορας και νομικός σύμβουλος Έργου «Πες το σ’ εμάς». Τον πρόλογο, την εισαγωγή και την επιμέλεια του βιβλίου ανέλαβε ο κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, κοινωνιολόγος, υπ. διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου και Υπεύθυνος του Έργου «Πες το σ’ εμάς».

H συγκεκριμένη έκδοση πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Οι απόψεις που διατυπώνονται στην έκδοση αυτή είναι του συγγραφέα και του επιμελητή και δεν εκφράζουν κατ’ ανάγκην τις θέσεις του εκδότη.

Το βιβλίο διατίθεται στην ιστοσελίδα του Έργου https://www.pestosemas.com/ για on-line ανάγνωση ή δωρεάν κατέβασμα. Οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να απευθύνονται στην Οργάνωση για αντίτυπα.

[1] Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.