Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας θα πραγματοποιήσει Εκδήλωση για δικηγόρους, νυν και μελλοντικούς (εκπαιδευόμενους) δικαστικούς λειτουργούς, στην Αίθουσα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του Δήμου Αθηναίων, οδός Ακαδημίας 50 και ώρα 17:00 έως 20:00.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «Η νομική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: καταπολεμώντας τις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη ρητορική μίσους» και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δικηγόρων, νυν και εκπαιδευομένων δικαστικών λειτουργών, αναφορικά με τις διακρίσεις, τα εγκλήματα και τη ρητορική μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ συνανθρώπων μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς» (www.pestosemas.com) και είναι μια ευγενική χορηγία του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Νίκος Χαμτζούδης, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, υποψήφιος διδάκτορας και νομικός σύμβουλος του Έργου «Πες το σ’ εμάς».

Σκοπός του Έργου «Πες το σ’ εμάς» είναι:

  • η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων, με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, από θύματα αλλά και μάρτυρες των περιστατικών αυτών
  • η δωρεάν παροχή ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης προς τα θύματα των περιστατικών ή/και των διακρίσεων αυτών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες
  • η εκπαίδευση μελών, επαγγελματικών στελεχών ή/και εθελοντών Οργανώσεων υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών
  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.