Στόχοι της καμπάνιας

Η καμπάνια “Ενημερώσου και Ψήφισε” διοργανώνεται από την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας με αφορμή τις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 και έχει την υποστήριξη των οργανώσεων Athens Pride και Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας – ΟΛΚΕ. Είναι κομματικά ουδέτερη, και δεν θα στηρίξει κανένα πολιτικό κόμμα/σχήμα.

Συγκεκριμένα οι στόχοι της καμπάνιας είναι οι εξής:

  • Η κινητοποίηση της LGBTQI νεολαίας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου, ενημερώνοντας τους ταυτόχρονα για τους κινδύνους που ενέχει η απόφασή τους να απέχουν.
  • Η δέσμευση όσο περισσότερων υποψήφιων ευρωβουλευτών γίνεται, ότι θα προασπίσουν τα ζητήματα της LGBTΙ κοινότητας από την μελλοντική θέση τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Η ενημέρωση της LGBTQI νεολαίας, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας, για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της, ώστε να την ημέρα των εκλογών να μπορούν να ψηφίσουν υπεύθυνα.

 

Άσκηση πολιτικής πίεσης (lobbying) – Δέσμευση για τα LGBTΙ δικαιώματα

Αναπόσπαστο κομμάτι της καμπάνιας αποτελεί η άσκηση πολιτικής πίεσης σε υποψήφιους και υποψήφιες για τις ευρωεκλογές του 2019, προκειμένου να στηρίξουν την LGBTQI κοινότητα και να προωθήσουν αντίστοιχη ατζέντα πολιτικών δικαιωμάτων από τις μελλοντικές τους θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η άσκηση πολιτικής πίεσης (lobbying) θα δομηθεί με πυρήνα την «Δέσμευση για τα LGBTΙ δικαιώματα» (Pledge), όπως αυτή έχει σχεδιαστεί από την ILGA-Europe, και την Δέσμευση “No Hate Appeal” που συνέταξαν 23 ευρωπαϊκές οργανώσεις σχετικά με τη ρητορική μίσους. Τα υποψήφια άτομα που θα δεσμευτούν, θα αναγράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Εναλλακτικά μπορείτε here να δείτε όσους/ες υποψήφιους/ες έχουν δεσμευτεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.