Φέτος, όπως κάθε χρόνο στις 17 Μαΐου, διοργανώνουμε μια ημερίδα στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (IDAHOBIT) με τίτλο “Το Χρώμα μέσα στην απομόνωση”.

Αυτή τη χρονιά η θεματική της ημερίδας μας θα σχετίζεται με τον τρόπο που τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα βιώνουμε την πανδημία, τον εγκλεισμό, την απώλεια του φιλικού προς εμάς χώρου και την απομόνωση. Θα αναφερθούμε στο πώς επηρεάστηκε και επηρεάζεται η ψυχική μας υγεία, καθώς και στους μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση και στις ελπίδες μας για την επόμενη μέρα.

Επειδή η καθημερινότητα μας έχει γεμίσει περιορισμούς και δυσκολίες, θέλουμε να εστιάσουμε στην αυτοφροντίδα. Ο στόχος είναι να δοθούν χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες για τις δύσκολες αυτές μέρες, αλλά με έναν τρόπο βιωματικό και φροντιστικό απαντώντας στις πιέσεις που δεχόμαστε με αγάπη και επιμονή, προς εμάς και τα γύρω μας.

Σε μια περίοδο που είμαστε αόρατα και καταπιεσμένα, θέλουμε η ημερίδα αυτή να λειτουργήσει σαν μέσο να ακουστούν οι φωνές μας, να αισθανθούμε αποδεκτά και να υπάρξουμε.

#Με_άλλα_λόγια_Ναγαπιόμαστε #IDAHOBIT #ColourYouth #ΟδηγόςΥποστήριξης #Ημερίδα