Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Διεθνές Συνέδριο «Καταπολέμηση των ομοφοβικών, αμφιφοβικών και τρανσφοβικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων από και μέσω των ΜΜΕ», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ).

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας, σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ-Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας στα πλαίσια του έργου «E.T.Ho.S. – Εξάλειψη Ομοφοβικών, αμφιφοβικών και τρανσφοβικών στερεοτύπων μέσω της καλύτερης εκπροσώπησης στα Μέσα Ενημέρωσης», το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται στην Ελλάδα από το KMOΠ και την Colour Youth, στη Λιθουανία από την Lithuanian Gay League (LGL) και στην Κροατία από την Center for Civil Initiatives Porec.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος E.T.Ho.S. στις τρεις συμμετέχουσες χώρες, των δράσεων και των συστάσεων πολιτικής που καταρτίστηκαν στα πλαίσια του έργου, αλλά και η προώθηση ενός ανοιχτού διαλόγου ανάμεσα σε εθνικούς και Ευρωπαϊκούς θεσμούς, ειδικούς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας για την καταπολέμηση της αναπαραγωγής αρνητικών στερεοτύπων και της ρητορικής μίσους, και την βελτίωση της αναπαράστασης των ΛΟΑΤΚΙ+ ζητημάτων από και μέσω των ΜΜΕ.

Ευχαριστούμε θερμά για όλες τις ομιλήτριες και τους ομιλητές την παρουσία τους και τη σημαντική συνεισφορά τους στο διάλογο, καθώς και όλα τα άτομα που στήριξαν με την παρουσία τους το συνέδριο. Ευχαριστούμε ακόμη τα μέλη της Colour Youth που συνεισέφεραν εθελοντικά στην διοργάνωση του συνεδρίου.

The content of this press release represents the views of the author only and is their sole responsibility. The European Commission does not accept any responsibility for use that may be made of the information it contains.