Η Παγκόσμια μέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου μας ενώνει κάτω από την ομπρέλα της ισοτητας και της ισονομίας για να μας θυμίζει ότι θα έπρεπε να διασφαλίζονται χωρίς διακρίσεις.. όμως έρχεται 7 μέρες μετά η Παγκόσμια μέρα εξάλειψης της βίας κατά των εργαζομένων στο σεξ στις 17 Δεκεμβρίου να μας θυμίσει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στο σεξ είναι η πιο περιθωριοποιημένη και στιγματισμένη ομάδα στην Ελλάδα και με αρκετές διαβαθμίσεις στην Ευρώπη.

Το 2015 στην Αθήνα ιδρύθηκε το Red Umbrella Athens (RUA) αρχικά ως ένα μέρος συνάντησης και υποστήριξης των σις και τρανς γυναικών που εργάζονται στο σεξ σε ξενοδοχεία και γνωστές λεωφόρους. Σήμερα το RUA έχει εξελιχθεί σε ένα πολύμορφο και πολυδύναμο Πρωτοβάθμιο φορέα πρόληψης και ενδυνάμωσης εργαζομένων στο σεξ.

Την Πέμπτη 19/12 η Μαρία Ξανθάκη, ψυχολόγος και υπεύθυνη επικοινωνίας και διεκδίκησης μαζί με μέλη της ομάδας του RUA θα συζητήσουν τη διαδρομή του RUA στην ελληνική κοινωνία, και την ισχύουσα πολιτική κατάσταση. Μαζί τους θα φέρουν και σε αποκλειστική προβολή το ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ Crossings που έχει δημιουργηθεί από οργανώσεις εργαζομένων στο σεξ για να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες και όχι όπως θέλουν κακοποιητικά να τις παρουσιάζουν θεσμοί και εκπρόσωποι αντιτραφικινγκ και φεμινιστικών ομάδων.

Η Ομάδα είναι ανοιχτή και αποτελεί ασφαλή χώρο για κάθε θηλυκότητα που νιώθει ότι την αφορά. Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν για όλα τα άτομα και δεν υπάρχει προϋπόθεση εγγραφής.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει στις 19:00 στον χώρο μας, Σαχτούρη 3, Αθήνα.

Σας περιμένουμε όλες, όλα και όλους!
#ColourYouth #Athens #Feminism
_______________________________

Πληροφορίες Προσβασιμότητας:
Το πεζοδρόμιο έχει ράμπα, ο χώρος είναι προσβάσιμος (είσοδος) σε αμαξίδια, η τουαλέτα δεν είναι προσαρμοσμένη.
Διαστάσεις ασανσέρ: είσοδος 81 εκ. εσωτερικό 83 εκ.

Για εξατομικευμένη προσβασιμότητα και άλλες πληροφορίες επικοινωνήστε στο messenger της Colour Youth ή στο [email protected]