Η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας – μέλος του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας – πρόκειται να διοργανώσει 2 Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για στελέχη φορέων παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών σε θύματα εγκλημάτων μίσους (victim support services providers) και φορέων καταγραφής εγκλημάτων μίσους (reporting centers).

Τα Εργαστήρια διοργανώνονται στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού (Rights, Equality and Citizenship Programme of the Europe Union, 2014-2020) Έργου «Βγες Μπροστά: Ενδυνάμωση και υποστήριξη θυμάτων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων» («Come Forward: Empowering and Supporting Victims of Anti-LGBT Hate Crimes»). Στην Ελλάδα, το Έργο υλοποιείται από τις οργανώσεις Colour Youth και Praksis – Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας. Βοηθός Εταίρος είναι ο Συνήγορος του Πολίτη. Ευρωπαϊκός συντονιστής του Έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Μπρέσια στην Ιταλία, ενώ υπεύθυνος για την παροχή κατάρτισης είναι ο φορέας Lambda Warsaw (Πολωνία).

Τα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια θα έχουν (έκαστο) διάρκεια 1,5 μέρα (1th μέρα 09:30-16:00, 2th μέρα 09:30-14:30) και θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Colour Youth, Σαχτούρη 3, Ψυρρή, 4ος όροφος (κοντά στο σταθμό μετρό «Μοναστηράκι»).

Το 1ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο διοργάνωνεται από την Colour Youth και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Αυγούστου και απευθύνεται σε στελέχη φορέων που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, νομική υποστήριξη, συνοδευτικές υπηρεσίες κ.ά. – σε θύματα εγκλημάτων μίσους (victim support services providers).

Λόγω του εξαιρετικά περιορισμένου αριθμού θέσεων – έως 25 άτομα – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι free και όλοι-ες οι συμμετέχοντες-ουσες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

 

Δείτε here το αναλυτικό πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

 

Το 2ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο που θα διοργανώσει και θα φιλοξενήσει η Colour Youth, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου και θα απευθύνεται κυρίως σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και σε άλλους φορείς που καταγράφουν εγκλήματα μίσους (reporting centers). Για το Εργαστήριο αυτό θα υπάρξει νέα ανακοίνωση-πρόσκληση.

 

Διαδικασία και προθεσμία υποβολής συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα το αργότερο έως και 31/07.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Έργου, κ. Θανάση Θεοφιλόπουλο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Φόρμα Συμμετοχής

Δήλωση Συμμετοχής

5 + 5 =

Βασικός σκοπός του Έργου «Βγες Μπροστά» είναι η βελτίωση της καταπολέμησης των ομοφοβικών και τρανσφοβικών εγκλημάτων μίσους, μέσω της ενδυνάμωσης και της υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καθώς και της ενδυνάμωσης των δομών των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών. Στόχοι του Έργου είναι:

  • Η ευαισθητοποίηση σχετικά με το νομικό και πολιτικό πλαίσιο για την καταπολέμηση εγκλημάτων μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, καθώς και για τα δικαιώματα των θυμάτων που στοχοποιούνται από αυτού του είδους των εγκλημάτων.
  • Η ενθάρρυνση της καταγγελίας εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
  • Η ενίσχυση της ικανότητας των τοπικών και των επιπέδου βάσης ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων στην αναγνώριση, στην καταγραφή και στην καταγγελία περιπτώσεων εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
  • Η ενίσχυση της ικανότητας των φορέων παροχής υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων να ανταποκριθούν στις ατομικές ανάγκες των θυμάτων των εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
  • Η βελτίωση της πρόσβασης των θυμάτων των εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων.
  • Ο εντοπισμός, η συλλογή, η διανομή και η διάδοση βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση των περιορισμένων καταγγελιών εγκλημάτων μίσους κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων που αναπτύσσονται στις χώρες που συμμετέχουν στο Έργο.
  • Η ενίσχυση της δι – υπηρεσιακής προσέγγισης και η οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.