Η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας έχει τη χαρά, σε συνεργασία με την Intersex Ísland, να πραγματοποιήσει μια σειρά σεμιναρίων σχετικά με τα σημαντικότερα σημεία των ζητημάτων που αφορούν intersex ανθρώπους, τον intersex ακτιβισμό και κοινότητα. Τα σεμινάρια θα συντονίσει @ Kitty Anderson, ειδικός σε Intersex ζητήματα από την οργάνωση Intersex Ísland και γραμματέας της οργάνωσης OII Europe (Organisation Intersex International Europe).

Βασικός στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της LGBTQ κοινότητας της Αθήνας σχετικά με intersex ζητήματα, για τα οποία δεν υπάρχει ευρεία γνώση στα Ελληνικά πλαίσια, καθώς και η προσπάθεια να δημιουργηθεί εντός της Κοινότητας ένας ανοιχτός και όσο το δυνατόν πιο ασφαλής χώρος για την υποδοχή, ενσωμάτωση και συμμετοχή των intersex ατόμων στα πλαίσιά της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία θα απευθύνονται αποκλειστικά στα μέλη, το προσωπικό και τους συνεργαζόμενους επαγγελματίες της Colour Youth, και θα εστιάζουν στη συμπερίληψη των intersex ατόμων στην LGBTQ κοινότητα, σε νομικά ζητήματα καθώς και στην παροχή υποστήριξης.

Το ανοιχτό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 17:00, στα γραφεία της Colour Youth (Σαχτούρη 3, Ψυρρή).

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στα πλαίσιο των πρωτοβουλιών για τις Διμερείς Σχέσεις, του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο αποτελεί μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.