Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας θα πραγματοποιήσει Ενημερωτική Δράση και Εκπαιδευτικό Εργαστήριο στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς» (https://www.pestosemas.com/)[1], θα πραγματοποιηθεί αρχικά ενημερωτική δράση στον προαύλιο χώρο της Νομικής Σχολής Αθηνών (Μέγαρο Θεωρητικών Επιστημών – Μ.Θ.Ε., είσοδος από Μασσαλίας) από τις 11:00 έως και τη 13:00.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δυνατότητα καταγραφής περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την δωρεάν παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα έχει την ευκαιρία να:

  • ενημερωθεί για το Έργο «Πες το σ’ εμάς», αλλά και για τ’ άλλα προγράμματα και δράσεις της Οργάνωσης
  • να συμπληρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του, ώστε να λάβει τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες του Έργου (καταγραφή περιστατικού βίας ή διάκρισης, ψυχολογική ή/και νομική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες)
  • ή να καταγράψει περιστατικό βίας ή διάκρισης του οποίου ήταν μάρτυρας
  • ενημερωθεί για τον Οδηγό του Έργου – διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ – αλλά και για τις μελλοντικές εκδόσεις της Οργάνωσης

Στη συνέχεια, από τις 14:00 έως και τις 16:00, στην Αίθουσα 3 του Μεγάρου Θεωρητικών Επιστημών (Μ.Θ.Ε.), οδός Σίνα 3, θα πραγματοποιηθεί μικρό Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για φοιτητές Νομικής, με αντικείμενο τα εγκλήματα μίσους και τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας/έκφρασης φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Εισηγητής θα είναι ο δικηγόρος, υποψήφιος διδάκτορας και νομικός σύμβουλος του Έργου, κ. Νίκος Χαμτζούδης.

Την εκδήλωση θ’ ανοίξει ο κοινωνιολόγος, υποψήφιος διδάκτορας και υπεύθυνος του Έργου, κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος.

Ευχαριστούμε θερμά την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών, Καθηγήτρια κ. Διονυσία Δ. Καλλινίκου για τη φιλοξενία. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Ελένη Ρεθυμιωτάκη για την πολύτιμη βοήθεια της στη διοργάνωση της Ενημερωτικής Δράσης και του Εκπαιδευτικού Εργαστηρίου.

Το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).

Επισκεφτείτε τη Σελίδα των εκδηλώσεων στη Νομική Σχολή Αθηνών:

https://www.facebook.com/events/1698286980393595/

[1] Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.