Σήμερα, 31 Μαΐου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Εκπαιδευτικό Εργαστήριο για νέους-ες Νομικούς Επιστήμονες και φοιτητές/φοιτήτριες Νομικής, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το θέμα του Εργαστηρίου ήταν «Το νομικό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας». Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, κ. Όθωνας Ψάλτογλου, ο οποίος μίλησε για πρακτικά θέματα, εστιασμένά στο νομικό πλαίσιο που διέπει τα δικαιώματα της LGBTQ Κοινότητας.

Επίσης, συμμετείχαν με εισήγηση ο κ. Γιώργος Κουρόγιωργας, νομικός, Υπεύθυνος Θεσμικών Διεκδικήσεων της Colour Youth – Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας, με θέμα «Το νομικό κεκτημένο και οι επόμενες νομικές διεκδικήσεις τις LGBTQ νεολαίας» και η κ. Ελένη Ρεθυμιωτάκη, Λέκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών, με θέμα «Η συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών: από το σύμφωνο στο γάμο;». Τέλος, οι φοιτητές/φοιτήτιρες της Νομικής Σχολής Αθηνών – κ. Αγγελική Μανδάλη, κ. Βικτώρια-Νίκη Ρουπάκα, κ. Γεωργία Δημητροπούλου, κ. Γκέλη Πατσιαλού, κ. Βασιλική Αγγελετάκη, κ. Γεώργιος Ζαμπάρας, κ. Στυλιανή Μανδάλου, κ. Χρυσάνθη Χαραρά, κ. Ευάγγελος Σταματίου – παρουσίασαν εργασίες με κεντρική θεματική «Από το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο;». Την εκδήλωση άνοιξε ο κοινωνιολόγος και υπεύθυνος του Έργου «Πες το σ’ εμάς», κ. Θανάσης Θεοφιλόπουλος, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το στόχο και τις υπηρεσίες του Έργου, ενώ αναφέρθηκε και στη σύσταση και λειτουργία του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας.

Στους/στις συμμετέχοντες-ουσες μοιράστηκε εκπαιδευτικό υλικό – σχετική ελληνική νομοθεσία και η ειδική έκδοση της Οργάνωσης Η νομική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: καταπολεμώντας τις διακρίσεις, τα εγκλήματα μίσους και τη ρητορική μίσους (διατίθεται και στην ιστοσελίδα του Έργου www.pestosemas.com – συγγραφέας είναι ο κ. Νίκος Χαμτζούδης, δικηγόρος) – και δόθηκαν Βεβαιώσεις Συμμετοχής.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στην κ. Ελένη Ρεθυμιωτάκη, στην Ένωση Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας (Ε.Α.Ν.Δ.Α.), στην Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (E.L.S.A. Athens) και στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.lawspot.gr με την υποστήριξη των οποίων πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Εργαστήριο.

Το Έργο «Πες το σ’ εμάς» υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος για την Ανοιχτή Κοινωνία (Open Society Foundations).