Medical School TrainingΣήμερα, 6 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενημερωτική δράση στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Φοιτητές/φοιτήτριες, μέλη του διδακτικού και του διοικητικού προσωπικού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την υλοποίηση του Έργου «Πες το σ’ εμάς» και συγκεκριμένα για την δυνατότητα καταγραφής περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητά/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη δυνατότητα δωρεάν παροχής ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης στα θύματα των περιστατικών αυτών από εξειδικευμένους επαγγελματίες, τη δημοσίευση και δωρεάν διάθεση του Οδηγού του Έργου και τις μελλοντικές εκδόσεις της Οργάνωσης.

Τα στελέχη του Έργου και η Δ.Ο. της Οργάνωσης, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε:

– τον Κοσμήτορα Σχολών Επιστημών Υγείας του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητή, κ. Ευστράτιο Πατσούρη, για την φιλοξενία

– την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC) για την επικοινωνία της δράσης και την παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού

– τους/τις εθελοντές/εθελόντριες της Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας που συμμετείχαν στην ενημερωτική δράση.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.