Praksis meetingΣτις 30/03/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνάντηση εκπροσώπων των Σωματείων Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας και PRAKSIS, στο Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης).

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

– Γιώργος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Δ.Ο. Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

– Θανάσης Θεοφιλόπουλος, Υπεύθυνος Έργου «Πες το σ’ εμάς».

– Κωνσταντῖνος Παντικίου, μέλος Δ.Ο. Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

– Νατάσσα Φιλιππούση, Διευθύντρια Προγραμμάτων PRAKSIS

– Κωνσταντίνα Ψαλλίδα, Συντονίστρια Προγράμματος Medical Services Extented.

– Βάγια Καλτσή, Συντονίστρια Προγράμματος Employability.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα Medical Services Extented και Employability, που υλοποιεί το Σωματείο PRAKSIS στο Κέντρο Αλληλεγγύης. Το Κέντρο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Open Society Foundations και του Solidarity Now, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με την οικονομική βοήθεια του ΕΕΑ Grants.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του Σωματείου PRAKSIS, ενημερώθηκαν για το Έργο «Πες το σ’ εμάς» που υλοποιεί το Σωματείο Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, καθώς και για το Έργο «Υποστηρικτικές, συνοδευτικές και νομικές υπηρεσίες σε θύματα εγκλημάτων μίσους», στο οποίο το Σωματείο Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας είναι εταίρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και τα δύο αυτά Έργα χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και αναδείχθηκαν πεδία πιθανής συνεργασίας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος.